1.    Obiectivul competiţiei 

Obiectivul nostru este acela de a promova triatlonul şi sportul de anduranţă în general. 

2.    Locul şi data desfăşurării competiţiei 

Stațiunea montană Beliș-Fântânele, zona barajului Beliș, jud. Cluj, 26 august 2023. Stațiunea se află la 60 km de orașul Cluj-Napoca

3.    Probe, distanţe şi categorii de vârstă 

Probele de concurs vor fi următoarele:

Proba lunga de Triatlon
o   1.5 km de înot 
o   67 km ciclism pe asfalt 
o   12 km alergare pe asfalt + trail

Proba scurta de Triatlon
o   1 km de înot 
o   30 km ciclism pe asfalt 
o   6 km alergare pe asfalt + trail


o    categorii: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50+; 
o    categoriile de vârstă vor fi separate pentru masculin şi feminin

Echipe
o    aceleaşi trasee ca şi pentru individual proba lunga.
o    fiecare dintre cei trei membri va efectua una dintre probe; timpul ştafetei este timpul total al celor trei membri. Se acceptă şi echipe de două persoane; în aceste echipe un membru va efectua două probe.
o    categorii: masculin, feminin, mixt (cel puţin o doamnă sau domnişoară).


4.    Trasee 

Înot

Startul se va da din apă din zona Compexului Turistic Beliș-Fântânele, în apropiere de baraj. Traseul presupune parcurgerea înot a distanţei de 1500m pentru proba lunga si respectiv 1000m pentru proba scurta, până la zona de tranziţie. Se recomandă costumul de neopren indiferent de temperatura apei.

Ciclism

Proba lunga:

Traseul de ciclism pornește din zona Complexului Beliș-Fântânele si consta intr-o singura bucla ce insumeaza 67 km si 1300 m diferenta pozitiva de nivel. Descrierea traseului:

TRANZITIE - Loc Belis - Loc Balcesti (drumul 121) - Dealu Botii (drumul 121) - Intersectia cu drumul 108C - Rachitele (drumul 108C) - `Scrind - Frasinet (drumul 108C) - Margau (drumul 108C) - Buteni (drumul 108C) - Calata - Continuare pe drumul 1R - Calata (intersectie drumul 1R cu 108C) PUNCT DE HIDRATARE SI CONTROL - Valeni (Drumul 108C) - Manastireni - Valea Fericirii - Dealu Negru - Drumul 103K - Loc Belis - TRANZITIE

Harta traseului aici

GPX aici

Proba scurta:

Traseul de ciclism pentru proba scurta porneste din zona Complexului Belis-Fantanele si consta in parcurgerea dus - intors a distantei dintre Tranzitie si zona Apuseni Panorama insumand 30 km si 550m diferenta pozitiva de nivel. Descrierea traseului:

TRANZITIE - Loc Belis - Loc Balcesti (drumul 121) - Zona Apuseni Panorama (drumul 121) PUNCT DE HIDRATARE, CONTROL SI INTOARCERE - Loc Balcesti (drumul 121) - Loc Belis - TRANZITIE

Harta traseului aici

Pe tot parcursul traseului, se vor respecta regulile de circulație.

Traficul rutier va fi restricționat pe perioada concursului DOAR pentru proba scurta, pe tronsonul de drum folosit. Restul traseului, respectiv continuarea traseului probei lungi NU va avea trafic restrictionat.

Alergare

Traseul de alergare se întinde pe o distanță de 6 km. Pe aceasta distanta se acumuleaza 200 m diferenta de nivel pozitiva. Traseul consta intr-o combinatie de asfalt si drumuri de pamant. Pentru proba lunga raseul se va parcurge de 2 ori, insumand 12 km si 400 m diferenta de nivel pozitiva. Pentru proba scurta traseul se va parcurge o singura data.

Harta traseului aici
GPX aici

5.    Temperatura apei şi condiţiile meteo 

În general pe timpul lunii Septembrie lacul are o temperatură de 18 - 22 grade celsius. 
Dacă apa are o temperatură sub 18 grade, este posibilă înlocuirea probei de înot cu o probă scurtă de alergare! 
Costumele de neopren sunt permise dacă apa are sub 22 de grade; dacă apa are peste 22 de grade costumul de neopren reprezintă un pericol de supraîncălzire şi nu vom permite utilizarea lui.

6.    Condiţii de participare 

Prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere și prin completarea formularului de înscriere, participanţii se obligă să respecte prevederile acestui regulament. Cazurile excepţionale vor fi tratate direct cu comisarul de cursă. 

7.    Înscrierea 

Înscrierea participanţilor la competiţie  se va face pe propria răspundere, organizatorii neasumându-şi nicio răspundere privind starea de sănătate a participanţilor la competiţie. Pentru aceasta, fiecare participant trebuie să semneze o declaraţie pe proprie răspundere privind participarea la competiţie. Pentru minori, declaraţia va fi semnată de un părinte sau tutore. 

8.    Taxa de înscriere 

Taxele sunt exprimate in ron:

Proba

pana la  01.06.2023

02.06.2023 - 25.08.2023

01.08.2023 - 26.08.2023

Proba lunga

450

550

650

Proba scurta

250

300

400

Stafeta

550

650

750

Înscrierea este validă doar după achitarea taxei. Taxa se achită doar cu cardul bancar. Validarea se face automat în sistem după plată.Taxa de înscriere nu se returnează în cazul neparticipării! Este în schimb permisă cedarea înscrierii în favoarea unui alt concurent, cu excepția săptămânii premergătoare competiției.

9.    Echipament obligatoriu 

Echipamentul obligatoriu pentru pentru participare este: 
-    Bicicletă, funcţională şi de preferinţă cursieră, obligatoriu cu sistem de frânare funcţional; acest fapt va fi verificat la check-in. Bicicletele de contratimp sunt interzise
-    Cască de ciclism potrivită ca mărime şi fixată corespunzător; acest lucru va fi de asemenea verificat la check-in, cât şi vizual de către voluntari pe traseul de ciclism. 
Casca va fi aşezată pe cap şi asigurată înainte de a urca pe bicicletă la plecare în proba de ciclism, şi va fi desfăcută şi dată jos doar după lăsarea bicicletei la rastel!
La proba de ştafetă acest articol se referă doar la sportivul care va concura la proba de ciclism. 

10.    Program 

Programul competiției pentru sâmbătă, 26 august 2023


8:30 - 9:30 Ridicarea kiturilor de start
9:30 - Deschiderea tranzitiei
10:15 - Sedinta Tehnica
10:30 - Inchiderea Tranzitiei
11:00 - Start
17.00 - Premiere

11.    Timpi limită

Înot - 50 de minute de la start până la începerea probei de ciclism.
Ciclism - 6h de la start până la începerea primei ture de alergare.
Alergare - 7h de la start.

Concurenților care depășesc timpul limită li se retrage chip-ul în punctele de control. Ei pot continua cursa dacă doresc, dar apar în clasament ca DNF.

12.  Premii

Premierea concurentilor consta in medalie de premiere si diploma pentru probele individuale (masculin si feminin) si statefe (masculin, feminin si mixt) si diploma pentru age group.

Premierea la age group se va face după categoriile de la pct. 3

Se vor premia in bani, separat, locurile 1-3 atat la masculin cat si la feminin open, dupa cum urmeaza:

Proba scurta:

Locul 1: 650 RON
Locul 2: 450 RON
Locul 3: 250 RON

Proba lunga:

Locul 1: 1200 RON
Locul 2: 900 RON
Locul 3: 700 RON

 

13.    Observatii

a) Organizatorii îşi rezervă dreptul de a amâna data de desfăşurare a competiţiei în cazul unor condiţii meteo nefavorabile.

b) Categoriile de vârstă trebuie să conțină minimum 5 membri pentru a fi validată. În cazul în care la o categorie de vârstă sunt mai puțin de 5 membri, categoria va fi comasată cu categoria imediat urmatoare

c) Caștigatorii (locurile 1, 2 si 3) la general, atât masculin cât și feminin nu vor fi premiați și la categoria lor de vârstă. Locul imediat urmator din categoria de vârstă din care face parte câștigatorul la general, va fi premiat cu premiul dedicat câstigatorului categoriei.

d) Participanţii sunt rugaţi să respecte sfaturile organizatorilor pe parcursul concursului pentru a evita eventuale pericole.

e) O eventuală modificare de program va fi anunţată cu 24 de ore înaintea startului pe site-ul oficial al competiţiei.

SPONSOR PRINCIPAL

SPONSORI